• fi
  • sv
Logo

Arkisto

Kategoriat
huhtikuu 7, 2020

Ajankohtaista koronaviruksesta

Päivitetty 7.4.2020

Olemme keskittäneet hengitystieinfektio-oireisten potilaiden hoidon erillisiin tiloihin turvataksemme muiden asiakkaidemme terveyden.

Pyrimme hoitamaan potilaat etänä mahdollisimman pitkälle, ja vastaanotolle kutsutaan vain hoidon tarpeen arvion kautta.


Koronavirustilanne Suomessa muuttuu nopeaan tahtiin. THL päivittää tilannetta aktiivisesti.

Yleisesti paras tapa suojautua miltä tahansa hengitystieinfektiolta on noudattaa hyvää käsihygieniaa. Sairaana on syytä jäädä kotiin.

Koronavirusinfektio on mahdollinen, mikäli sinulla on akuutin hengitystieinfektion oireita, kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistusta ja olet oleskellut ulkomailla 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua tai ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun COVID-19-tapauksen kanssa 14 vuorokauden sisällä ennen oireiden alkua.

Jos sinulla on flunssan oireita, ota aina ensin yhteys puhelimitse joko varaamalla soittoaika terveydenhoitajalle täällä tai ajanvarauksen numerosta 06 828 7360

Julkinen terveydenhoito tekee koronavirustestejä vain sairaalahoitoa vaativille potilaille ja hoitohenkilökunnalle. Työplussassa ei tällä hetkellä tehdä koronaviruksen laboratoriotutkimuksia.


Soite on avannut koronavirusneuvontapuhelimen, jonka puhelinnumero on 06 828 7499. Numerosta vastataan joka päivä klo 8-20. Soite on avannut myös koronasivuston, katso lisää täältä.

Pietarsaari, Luoto ja Pedersöre puhelinneuvonta puh. 06 786 1333 (vuorokauden ympäri)

Uusikaarlepyy, Jepua ja Munsala puhelinneuvonta puh. 06 786 2701 (vuorokauden ympäri)


>> Lisätietoja koronasta saa THL:n sivuilta, katso täältä

>> Katso lisää Työterveyslaitoksen sivuilta Toimintaohje työterveyshuolloille koronavirusepidemian aikana


Kategoriat