• fi
  • sv
Logo

Palvelut

Kehon kuntoindeksi

Image

TESTIPAKETTI SISÄLTÄÄ

  • Kehonkoostumusmittauksen InBody-mittalaitteella
  • Kestävyyskuntomittauksen Polar-kuntotestillä
  • Puristusvoimamittauksen
  • Palautteen

Hinta: 68 €/henkilö

 

 

Miltä kuulostaisi selvittää oman kehon kuntotilanne perusteellisesti ja täysin ilman hikoilua? Työplussassa tämä on mahdollista kuntoindeksipalvelun avulla.

 

”Kuntoindeksimittaus on nopea tapa tehdä kuntotestausta ihmisille, jotka haluavat selvittää oman terveystilanteensa. Mittaus on tarkoitettu tavallisille ihmisille, ei aktiiviurheilijoille, kertoo työterveyshoitaja Carita Gustafsson-Tuhkunen.

Kuntoindeksin testipaketin on laatinut Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES.

Kehon kuntoindeksin testipaketti sisältää kehonkoostumuksen mittauksen InBody-mittalaitteella, kestävyyskunnon mittauksen Polar-kuntotestillä sekä puristusvoiman mittauksen.
”Jo puristusvoiman mittaus kertoo pitkälle koko kropan tilanteesta, siitä millainen on ihmisen kehon- ja voimanhallinta, Gustafsson-Tuhkunen kertoo.

Testiä edeltävänä päivänä ei tulisi harrastaa omasta tavallisesta arjesta poikkeavaa urheilua, käyttää alkoholia tai syödä paljoa rasvaista ruokaa.
”Testiin ei tarvitse erikseen valmistautua. Paikalle voi tulla aivan tavallisissa vaatteissa. Testissä ei tarvitse ollenkaan hikoilla, vaan esimerkiksi kestävyyskuntoa arvioidaan paikoillaan maaten leposykkeeseen perustuen.

Testin jälkeen osallistuja saa selkeän kirjallisen yhteenvedon siitä, millä kunnon osa-alueilla itsellä voisi mahdollisesti olla parannettavaa. Yhteenvedossa yksilön tuloksia verrataan suomalaisväestön saman ikäisiin ja samaa sukupuolta oleviin henkilöihin. Testi ennustaa myös tulevaa terveydentilaa.

Kuntoindeksimittauksia tehdään Työplussassa muutaman hengen ryhmistä jopa sadan hengen työporukoille. Mittaus voidaan toteuttaa myös yksilötestauksena. Tällöin testiin kannattaa varata aikaa noin puoli tuntia.


Varaa aika kuntoindeksimittaukseen oman työterveyshoitajasi kautta, katso yhteystiedot täältä.

Voit myös varata ajan soittamalla ajanvaraukseemme 06 828 7360